Istoria

Η ιστορία του Ιταλικού εσπρέσο ξεκινάει στο Reggio Calabria.

Το Νοέμβριο του 1949 κοντά στο λιμάνι του Reggio Calabria, ο Demetrio Mauro τοποθετεί μια μεταχειρισμένη μηχανή καφέ χωρητικότητας 20 λίτρων σε μια αποθήκη στην οδό Florio 101 και δημιουργεί τον “Mauro Caffé”. Αυτός ο «αυτοδημιούργητος άνδρας», όπως αναφέρεται, ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε να συσκευάσει τον καφέ (μέχρι τότε πουλιόταν χύμα) κάτω από την δική του ονομασία.

Ξεκινώντας από αυτή τη μικρή μηχανή καφέ, ο Caffé Mauro αύξησε γρήγορα την παραγωγή της εταιρείας από 3 quintals την ημέρα κατεργασμένου καφέ το 1952 σε 15 quintals την ημέρα το 1957. Η αγορά, όμως, ήθελε περισσότερα. Το 1958 η παλιά αποθήκη εγκαταλείπεται και η παραγωγή μεταφέρεται στην οδό Borrace, σ’ένα χώρο 10.000 τ.μ. Αυτό το σημαντικό βήμα ήταν η αρχή μιας νέας επιχειρηματικής περιόδου. Μόλις μετά από δυο χρόνια ήταν απαραίτητο να επεκτείνουν την αρχική κατασκευή με καινούργια καθώς και εξοπλισμό που επέτρεπε την παραγωγή 300 quintals τη μέρα, από διάφορες ποικιλίες καφέ της καλύτερης ποιότητας. Μία εντυπωσιακή επιτυχία που οδήγησε επίσης στο κτίσιμο του σύγχρονου εργοστασίου Villa San Giovanni, το 1997, και θα συνεχιστεί και στο μέλλον.

Η συνεχής αφοσίωση στην ποιότητα, σε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας και η αποφασιστικότητα να δημιουργήσει και να υποστηρίξει οτιδήποτε πρωτοποριακό χάρισαν στον Caffé Mauro ένα Ιταλικό success story, αναγνωρισμένο σε όλο τον κόσμο. Έχει εδραιωθεί στην Ευρωπαϊκή Αγορά και πέρα απ’ αυτήν σε όλα τα κανάλια διανομής (με μαγαζιά, καφετέριες και εστιατόρια), ένα εκτεταμένο δίκτυο πωλήσεων στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα.

Poiotita

Ένας καφές εξαιρετικός

Η φιλοσοφία της παραγωγής διαδικασίας της εταιρείας εξασφαλίζει μείγματα ανώτερης ποιότητας.

Ο Caffé Mauro εισάγει καφέ από τη Βραζιλία, την Αφρική, την Κεντρική Αμερική και την Ασία, τον επεξεργάζεται, τον προσαρμόζει σύμφωνα με πολύ υψηλά ποιοτικά κριτήρια και τον διαθέτει στην Ιταλία και ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργώντας μία διαφοροποιημένη προϊοντική γκάμα που καλύπτει όλους τους τομείς της παγκόσμιας αγοράς.

Το πάθος για τη γεύση και το προϊόν οδηγεί τον Caffé Mauro να ελέγχει επιτυχώς όλα τα στάδια που ακολουθούν την αγορά: από το καβούρδισμα μέχρι τη σύνθεση των επιλεγμένων μειγμάτων και τη συσκευασία τους.

KainotomiaΜοντέρνος λόγω παράδοσης

Για να εξασφαλίσει τη φρεσκάδα, ο Caffé Mauro ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ιταλία που εφάρμοσε μία νέα τεχνολογία συσκευασίας που αργότερα έγινε στάνταρ πρακτική της βιομηχανίας καφέ.

Μία ακόμα τεχνολογική καινοτομία που ξεχωρίζει τον Caffé Mauro από τον ανταγωνισμό είναι η αργή διαδικασία καβουρδίσματος των κόκκων καφέ – παρατεταμένη περίοδος προετοιμασίας και ψήσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες που εξασφαλίζουν ότι οι κόκκοι δεν θερμαίνονται υπερβολικά, διατηρώντας τα φυσικά έλαιά τους και δημιουργώντας μία επικάλυψη καραμέλας, που αποτρέπει το κάψιμό τους.

Για αυτό το λόγο ο καφές Mauro είναι φυσικά πιο γλυκός και έχει μοναδικό άρωμα και πλούσια γεύση.

ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΚΑΦΕ

Ekpaideysi

Το πάθος για τον καφέ, η προστασία και η διάδοση της κουλτούρας του αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της φιλοσοφίας του Caffè Mauro.

Για αυτό δημιουργήθηκε και στην Ελλάδα η Ακαδημία Καφέ: ένας χώρος συνάντησης στον οποίο οι ειδικοί του Caffè Mauro ανταλλάσσουν απόψεις και καλωσορίζουν τους λάτρεις του ποιοτικού ιταλικού καφέ. Τα στελέχη της Ακαδημίας σε Ιταλία και Ελλάδα, επισκέπτονται καθημερινά την αγορά, εντοπίζουν τις ανάγκες των καταναλωτών και αναζητούν καινοτόμες λύσεις. Ως ειδικοί του καφέ, ελέγχουν καθημερινά κάθε στάδιο του κύκλου παραγωγής, από τη σωστή επιλογή των ποικιλιών προέλευσης και το αργό ψήσιμο, μέχρι το τελικό προϊόν, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες.

Η Ακαδημία όμως δημιουργήθηκε πάνω απ’ όλα με στόχο τη διάδοση της κουλτούρας του καφέ και την προσφορά υψηλού επιπέδου μαθημάτων εκπαίδευσης, με τέσσερα επίπεδα εξειδίκευσης.

Όλοι όσοι ολοκληρώνουν καθένα από αυτά τα επίπεδα και περνάνε τις σχετικές εξετάσεις με επιτυχία, λαμβάνουν πιστοποιητικό συμμετοχής που εκδίδεται από τον Caffè Mauro, μέλος σημαντικών εμπορικών ενώσεων.
Στην Ακαδημία, η κατανάλωση καφέ αποτελεί μια εμπειρία στην οποία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις. Τα μαθήματα διδάσκουν πώς να παρατηρείτε και να δοκιμάζετε τον καφέ μέσα από την όραση, τη μυρωδιά και τον ουρανίσκο, καθώς και να αναπτύσσετε την ικανότητα ανίχνευσης της ποιότητας, του αρώματος, της γεύσης και του σώματος των επιλεγμένων ποικιλιών καφέ.

Το σύνθημα της Ακαδημίας μάλιστα είναι “non esiste un solo caffè né un solo modo di berlo” (δεν υπάρχει μόνο ένας τύπος καφέ, ούτε μόνο ένας τρόπος να το πιείτε).

ΠΡΟΙΟΝΤΑ HO.RE.CA.

CENTO PER CENTO 100% ARABICA

Με την εγγύηση ποιότητας της ποικιλίας 100% Arabica, η σειρά Centopercento είναι ένα εκλεπτυσμένο και αποκλειστικό μείγμα.
Η περιεκτικότητά του σε καφεΐνη είναι τόσο χαμηλή που μπορεί κανείς να το απολαμβάνει συχνά.
Ένας ελαφρύς καφές, με δυνατό άρωμα και νότες φρούτων και λουλουδιών.

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ 100% ARABICA

Αυτό το αποκλειστικό μείγμα καφέ με γλυκιά και αρωματική γεύση αποτελείται από πολύτιμους κόκκους Arabica
που προέρχονται από επιλεγμένες φυτείες στη Βραζιλία και την Κεντρική Αμερική.

Mauro-Cento-per-cento
Mauro-deluxe-reverse

DE LUXE

Η σειρά De Luxe οφείλει το ευχάριστο σοκολατένιο άρωμά της στη χώρα προέλευσης των κόκκων που περιέχει,
όπου τα δέντρα του καφέ συχνά αναπτύσσονται περιτριγυρισμένα από φυτείες κακάο.

Πρόκειται για ένα πολύ αρωματικό μείγμα με γλυκιά γεύση, στο οποίο ο καφές Arabica ισορροπείται από μία μικρή ποσότητα καφέ Robusta
εξαιρετικής premium ποιότητας, με χαμηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Μείγμα με στρογγυλή και αρωματική γεύση που περιέχει υψηλό ποσοστό καφέ Arabica από τη Βραζιλία και την Κεντρική Αμερική.

PREMIUM

Μοναδική γεύση, ειδικά για καφετέριες. Η σειρά PREMIUM ξεχωρίζει χάρη στη δυνατή της κρεμώδη υφή.

Χαρακτηρίζεται από γεμάτο σώμα και μέτρια περιεκτικότητα σε καφεΐνη.

Μείγμα από ολόκληρους κόκκους καφέ για επαγγελματικές μηχανές εσπρέσο με μεστή και αρωματική γεύση,
περιλαμβάνει σε ισορροπία τις καλύτερες ποικιλίες καφέ που προέρχονται από φυτείες της Βραζιλίας, της Κεντρικής Αμερικής και της Ασίας.

Mauro-Premium-reverse
Mauro-Special-Espresso

SPECIAL ESPRESSO

Μείγμα από ολόκληρους κόκκους καφέ με γεμάτη γεύση και έντονο άρωμα.

Αποτελείται από ένα ισορροπημένο ποσοστό πολύτιμων κόκκων Arabica και Robusta που προέρχονται
από επιλεγμένες φυτείες της Βραζιλίας, της Ινδίας και της Κεντρικής Αμερικής.

Βασικά του χαρακτηριστικά η βελούδινη κρέμα και το ισορροπημένο άρωμα.
Προσεκτική προετοιμασία και αργό ψήσιμο.
Η τέλεια πρόταση για τους λάτρεις του καλού εσπρέσο.

SPECIAL BAR

Ο καφές του παραδοσιακού ιταλικού πρωινού: δυνατή γεύση που σας γεμίζει ενέργεια.

Ολόκληροι κόκκοι καφέ με δυνατή γεύση, από ποικιλίες καφέ που προέρχεται από φυτείες της Βραζιλίας και της Ασίας.

Mauro-Special-Bar-reverse
Mauro-Bio

ORGANIC-FAIRTRADE 100% ARABICA

Ο Βιολογικός Καφές Fairtrade είναι ένα αποκλειστικό μείγμα από πιστοποιημένες βιολογικές καλλιέργειες δίκαιου και αλληλέγγυου εμπορίου,
με γλυκιά και αρωματική γεύση.

H πιστοποίηση αυτή εξασφαλίζει καλύτερες εμπορικές συνθήκες και ευκαιρίες για τους παραγωγούς καφέ των αναπτυσσόμενων χωρών,
με στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη.

ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΙ

Mauro-Brazil
Mauro-India
Mauro-El-Salvador

ETHIOPIA

ETHIOPIA

H άγρια φύση της Αφρικανικών εκτάσεων σε έναν έντονο και αρωματικό καφέ

BRAZIL

BRAZIL

Η μουσική και ο αισθησιασμός των Βραζιλιάνικων ρυθμών σε ένα γλυκό και βελούδινο καφέ

INDIA

INDIA

Η εξωτική και μυστικιστική γοητεία της Ινδίας σε ένα ισορροπημένο και πικάντικο καφέ

EL SALVADOR

EL SALVADOR

Χαλαρή διάθεση και τροπική γεύση σε έναν ελαφρύ και αρωματικό καφέ